fbpx

Het begon met een keertje een wijnhandel in lopen voor wijnadvies bij een diner. Het eindigde in een opleiding gastronoom-sommelier en een obsessie voor wijn, spijs en smaak. En daar lees je hier de vruchten van…

Wijnsmaak.nl is een heus weblog. Over wijn, eten, smaak en dat soort dingen. Op deze site vertel ik over wijnen waar ik enthousiast over ben, recepten die ik gemaakt heb en proeverijen die ik bezoek. Ik laat je weten wat leuke plekken zijn om te eten en een wijntje te scoren en val je lastig met de escapades van mijn proefgroep en mijn belevenissen bij de opleiding. En daar mag je het dan mee doen.

Over Kor

Zoals gezegd liepen mijn partner en ik jaren terug eens spontaan een wijnwinkel binnen omdat we wel eens “Een echt wijnadvies” wilde bij een diner dat we aan het voorbereiden waren. Het bleek de doos van Pandora. De voorkeuren voor wijn werd beter, anderen zeggen: snobbiger, de fascinatie groeide tot het punt kwam: hier ga ik meer mee doen! Ik begon met een WSET 2 cursus en nu volg ik de opleiding tot professioneel gastronoom/sommelier aan de Academie voor Gastronomie.

Het webloggen is iets dat ik al sinds 2003 doe. Het begon met webisites in frames en het schrijven van aangedikte columns die door bijna niemand gelezen werden en incrowd “meetings” waarbij we een excuus hadden om bier te drinken met z’n allen. Er kwamen weblogawards waar men maar doorging over “de kracht van het weblog” en we zagen de eerste sociale media opkomen en weer vergaan.

Het bloggen ging verder met het etaleren van zaken die ik deed als front-end developer tot quasi-humoristische beslommeringen van een vrijwilligerswerkvakantie. En nu dus wijn! En eten en theorieën over smaak. En de ontstaansgeschiedenis van Sherry. Of zo.

Disclaimer

Dit blog is voor de volle 100% doorspekt van mijn eigen mening. You can either agree with me or be wrong ;-). Het meeste waar ik over schrijf heb ik zelf geproefd of ben ik geweest. Ik wil je graag – laagdrempelig – net iets meer over wijn vertellen dan de standaard beschrijvingen en dat is soms subjectief.

Het meeste beeldmateriaal komt voornamelijk uit mijn eigen camera, in andere gevallen maak ik dankbaar gebruik van gratis stockfoto’s. Hierbij gebruik ik sites als: PexelsUnsplash en Foodiesfeed.

Populaire berichten

Vragen, opmerkingen of suggesties?

Neem contact op!

Contact

met Wijn / Smaak

Iets te melden? Iets te vragen? Een grootse levenswijsheid te delen? Laat het me gerust weten door het contactformulier hiernaast in te vullen. Ik probeer altijd binnen een werkdag antwoord te geven!

logo-edittitle

Copyright © 2018
All Rights Reserved