fbpx
veleta

Chips & Champagne. Of 3 bubbels die net zo lekker zijn.

Sinds kort heb ik de Wijn-Spijs Bijbel van Victoria Moore in mijn bezit. Op een gegeven moment ga ik met zo’n medium de meest ordinaire dingen opzoeken. Wat moet ik drinken bij een bezorgpizza, of kant-en-klaar-chinees met babi pangang? Wat voor wijn bij bruine bonen met spek? Wat adviseert Victoria Moore bij Huismerk Naturel Ribbelchips? Ik vind dat waardevolle informatie. In het laatste geval adviseerde het boek champagne. Ik zag het helemaal voor me: een fles Krug Clos D’Ambonnay, Bollinger R.D. Extra Brut of een willekeurige Dom Perignon met een kneuterig plastic tupperwarebakje en chips. Tijdens zo’n kringverjaardag waar de…
Lees verder 
mosselen

Mosselwijn 2019: Albariño

Afgelopen weekend begonnen The International Albariño Days (1 tot en met 5 augustus). We kunnen natuurlijk met ruim 1.300 verschillende druivenrassen een driejarig rooster maken en elke dag voor een druif uitroepen, maar deze kwam mij wel uit.
Lees verder 
rosemonday

Rosé Monday – drie keer wijn-spijs met rosé in de winter

“Och, die arme rosé-boeren”, reageerde m’n wijnhandelaar toen ik bij hem kwam. Ik wilde afgelopen zomer een artikel schrijven  met alternatieven voor rosé. -“Ze moeten het al hebben van de zomer,” ging hij verder, “en dan moet er ook nog een alternatief komen voor rosé?”.
Lees verder 
Fuente Victoria Sulayr

Wijnfavoriet: Sulayr

Het zal de meesten niet ontgaan zijn, in de periode 2018-2019 volg ik de opleiding Professioneel Gastronoom-Sommelier bij de Academie voor Gastronomie. Een onderdeel van deze opleiding is dat we een fictief restaurant opzetten met een wijnkaart met een bepaald thema. Wat de wijnkaart aangaat ben ik (nou ja, correcter: “is mijn groep”) gebonden aan wijnen uit Midden- en Zuid-Spanje. Uiteraard met reden, want er wordt verrassend weinig mee gedaan in Nederland. Om een of andere reden zitten we met z’n allen vast aan Noord-Spanje. Niks mis mee, maar er is toch echt meer te krijgen, zo bleek. Gelukkig ben…
Lees verder 
Vragen, opmerkingen of suggesties?

Neem contact op!

Contact

met Wijn / Smaak

Iets te melden? Iets te vragen? Een grootse levenswijsheid te delen? Laat het me gerust weten door het contactformulier hiernaast in te vullen. Ik probeer altijd binnen een werkdag antwoord te geven!