fbpx
veleta

Chips & Champagne. Of 3 bubbels die net zo lekker zijn.

Sinds kort heb ik de Wijn-Spijs Bijbel van Victoria Moore in mijn bezit. Op een gegeven moment ga ik met zo’n medium de meest ordinaire dingen opzoeken. Wat moet ik drinken bij een bezorgpizza, of kant-en-klaar-chinees met babi pangang? Wat voor wijn bij bruine bonen met spek? Wat adviseert Victoria Moore bij Huismerk Naturel Ribbelchips? Ik vind dat waardevolle informatie. In het laatste geval adviseerde het boek champagne. Ik zag het helemaal voor me: een fles Krug Clos D’Ambonnay, Bollinger R.D. Extra Brut of een willekeurige Dom Perignon met een kneuterig plastic tupperwarebakje en chips. Tijdens zo’n kringverjaardag waar de…
Lees verder 
FE4A1BE5-1FFB-4361-A58E-4A042B583BD3

De tofste culinaire boeken

Ik moet beginnen met een bekentenis: Ik ben een boekenhoarder. Dat viel altijd wel redelijk mee – mijn partner, theoloog, was altijd de aanjager van ons alsmaar uitbreidende aantal boeken in huis – maar sinds mijn wijnopleidingen en mijn passie voor smaak en wijn/spijs is mijn aandeel in dezen wat groter geworden… Om een beetje overzicht te houden wat ik nog zou willen toevoegen had ik altijd een keurige lijst bij bol.com, tot deze besloot een enorm deel van de wensenlijst te schrappen. Nu ja, dan ga ik zelf maar aan de slag met een… Lijstje Ik ben me ervan…
Lees verder 
mosselen

Mosselwijn 2019: Albariño

Afgelopen weekend begonnen The International Albariño Days (1 tot en met 5 augustus). We kunnen natuurlijk met ruim 1.300 verschillende druivenrassen een driejarig rooster maken en elke dag voor een druif uitroepen, maar deze kwam mij wel uit.
Lees verder 
boekenheader

Een jaar bij de opleiding Professioneel Gastronoom-Sommelier, level 3

En toen was het laatste examen geweest. De boeken weer opgeruimd en – als het goed is – een jaar lang lessen volgen op de Academie voor Gastronomie voorbij. Een heel jaar met van alles rondom keukenkennis, wijnkennis, gastronomie en alles wat rondom het runnen van een bedrijf komt kijken. Geweldige inzichten rondom smaak en het combineren van spijs en drank en natuurlijk als afsluiter een WSET 3 examen. Ok en nu dan? Ik ben eerst de zomer gaan vieren! Zo hebben we deze zomer 2 weken lang op de fiets langs diverse wijngaarden in Nederland. 1 tandem, 40 kilo…
Lees verder 
Vragen, opmerkingen of suggesties?

Neem contact op!

Contact

met Wijn / Smaak

Iets te melden? Iets te vragen? Een grootse levenswijsheid te delen? Laat het me gerust weten door het contactformulier hiernaast in te vullen. Ik probeer altijd binnen een werkdag antwoord te geven!

logo-edittitle

Copyright © 2018
All Rights Reserved